Het Logo

Het logo van het Kamertheater toont een vergrote afbeelding van het labyrint dat in de Saint Mary Redcliffe-kerk in Bristol in de nok van een zijbeuk hangt. Dit houten ornament heeft een doorsnee van 10 centimeter. Het labyrint symboliseert de weg die de mens in het leven loopt. Soms lijkt het of je dezelfde weg alsmaar opnieuw moet lopen, soms denk je bij de kern te zijn maar leidt de weg je er juist weer verder vandaan. Alleen de huidige weg is duidelijk, het doel niet. Nooit heeft een mens het volledige overzicht. Maar wie de weg blijft volgen zal de kern vinden.

Het labyrint van het Kamertheater is een Chartre-labyrint (ongeveer 200 jaar oud), met de vorm van een kruis erin. Er bestaan ook veel oudere Labyrinten zoals het Zeven-gangen Labyrint dat al van 2000 voor Chr. dateert.

Labyrint bij Het Kamertheater

In de wei bij Het Kamertheater is een “zevengangen-labyrint”. Deze vorm is meer dan 2000 jaar oud. Er zijn exemplaren van gevonden over de hele wereld. U kunt dit labyrint lopen als u hier bent. U kunt dit gewoon doen. U kunt het ook doen met een vraag in uw gedachte. Wat u zelf leuk vindt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat puur door het lopen van het labyrint de linker en de rechter hersenhelft met elkaar in balans komen. Het maakt voor dat resultaat niet uit met welke intentie u het labyrint inloopt. Kinderen vinden het meestal ook erg leuk het labyrint te lopen.