Clowntje Polka

De voorstellingen van Clowntje Polka zijn voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Manja begint de voorstelling van Clowntje Polka als zichzelf en verandert met hulp van het publiek in het clowntje. Samen met de kinderen maakt zij een vrolijke voorstelling met herkenbare situaties, liedjes, dansjes en trucjes. Altijd een beetje anders en een beetje hetzelfde.

Clowntje Polka speelt in de schoolvakanties in het Kamertheater.

Zie voor de precieze data, titels en info: agenda

Clowntje Polka:

 1. Speelt met Balletjes
 2. Danst
 3. Speelt met Dieren
 4. Moet naar Bed
 5. Speelt met Sneeuw
 6. Speelt met Autootjes
 7. En de Koningin
 8. Kookt
 9. Krijgt een Kadootje
 10. Gaat Varen
 11. Krijgt een Kleintje
 12. Bouwt een Huisje
 13. Gaat naar het Strand
 14. Speelt met Bladeren
 15. En het Paard van Sinterklaas
 16. Kleintje Polka moet naar de Dokter
 17. Gaat Schoonmaken
 18. Viert Feest
 19. Maakt Kunstjes
 20. Gaat Vliegen
 21. En het Sterretje
 22. Plant een Zaadje

Clowntje Polka Serie

1. Clowntje Polka speelt met Balletjes (oktober 2002 tot heden)
Een voorstelling met jongleertrucs en een hele grote bal.

2. Clowntje Polka speelt met Dieren (februari 2003)
Een voorstelling met heel veel bekende kinderliedjes over dieren en een heel eigenwijs varkentje.

3. Clowntje Polka speelt een Feestje (oktober 2002 tot heden)
Een voorstelling speciaal voor kinderfeestjes, met slingers, ballonnen, verjaardagsliedjes en feestkunstjes.

4. Clowntje Polka Danst (december 2002 en april 2003)
Een voorstelling met een speciaal gastoptreden van Jules Bedner op de piano. En dansles voor het jonge publiek aan het eind.

5. Clowntje Polka moet naar Bed (oktober 2003)
Clowntje Polka moet naar bed heeft mama gezegd. Hoe hou je een tandenborstel vast? Hoe moet je in een bed liggen? Voeten op het kussen en hoofd onder de dekens? De kinderen helpen Polka. Tenslotte hebben zij ervaring met naar bed gaan. En als je nou niet kunt slapen? Dan mag je misschien nog wel even op blijven! Een voorstelling met alle slaaprituelen. Van tandenpoetsen tot slaapliedjes.

6. Clowntje Polka speelt met Sneeuw (december-maart 2003)
Clowntje Polka kan erg goed sneeuwballen maken. Tenminste dat wil ze graag! Oei, wat is die sneeuw koud! Gooien met sneeuwballen is ook leuk. En als je een kleine op een grote zet. Zou het een heus sneeuwclowntje kunnen worden? Een vrolijke wintervoorstelling compleet met winterliedjes.

7. Clowntje Polka speelt met Autootjes (februari 2004)
Clowntje Polka heeft autootjes in alle soorten en maten! Leuk om ergens af te laten rijden! Sommige kindjes willen misschien wel helpen! Maar een auto waar clowntje Polka zelf in past? Ja die kunnen we zelf maken. Let maar eens op hoe dat gaat. Pas op Clowntje Polka! Maak geen botsing! Na de voorstelling mogen de kinderen er zelf even in zitten.

8. Clowntje Polka en de Koningin (april 2004)
Clowntje Polka gaat oefenen voor Koninginnedag. Alles moet er mooi uit zien, want de koningin komt op bezoek! Hoe ziet een Koningin eruit? Een voorstelling waarbij de hoed van de koningin centraal stond. Een hoedenshow met maar liefst 20 hoofddeksels passeerden de revue. De kinderen helpen de ware koningin te vinden.

9. Clowntje Polka gaat Koken (oktober 2004)
Clowntje Polka heeft een hele grote pan. Clowntje Polka wil een lekker soepje koken. Maar wat kan je daar allemaal in doen? Water? Bloemetjes? Tomaten? Knikkers? De kinderen mogen meehelpen en als ze willen ook zelf iets meenemen voor de soep! Wie wil er proeven?

10.Clowntje Polka krijgt een Cadeautje (december 2004)
December is de tijd van de cadeautjes. Ook Clowntje Polka vindt in haar koffer ook een heel bijzonder cadeau. Hoe maak je zo’n ding open? Wil iemand Polka helpen? En als het dan eindelijk open is…wat zit er in? Een grote verrassing! Een vrolijke voorstelling met grote verrassingen. De kinderen mogen meehelpen.

11. Clowntje Polka gaat Varen. (februari 2005)
Clowntje Polka heeft een grote kist. Wat zit er vandaag in? Een hengel, een roeispaan, een groot laken. Wat gaat Polka daarmee doen? De kist wordt een boot en we gaan: Varen, varen over de baren, varen, varen over de zee. Kindje ga je met me mee? De kinderen mogen Polka helpen en meevaren in de boot! Eenleuke voorstelling met liedjes en grapjes.

11. Krijgt een Kleintje