Sprookjes Anna

De voorstellingen van Sprookjes Anna zijn voor kinderen van 5 tot 9 jaar.

Als Sprookjes Anna vertelt en speelt Manja de spannende, mooie en grappige sprookjes van Grimm. Haar inspiratie haalt zij uit echte sprookjesdrank. De kinderen uit het publiek mogen vaak meespelen bijvoorbeeld als prinses, heks, koning, dwerg of wolf. Samen met de kinderen maakt Anna een onvergetelijk sprookje.

Sprookjes Anna speelt in de schoolvakanties in het Kamertheater.

Zie voor de precieze data, titels en info: agenda.

Sprookjes Anna:

 1. Roodkapje
 2. De Gelaarsde Kat
 3. Doornroosje
 4. Tafeltje Dekje
 5. Assepoester
 6. Hans en Grietje
 7. Vrouw Holle
 8. De Wolf en de zeven Geitjes
 9. Sneeuwwitje
 10. Eén Oogje, twee Oogje, drie Oogje
 11. Repelsteeltje
 12. Rapunzel
 13. Zwaan kleef Aan
 14. De Kikkerkoning
 15. Het dappere Kleermakertje
 16. Broertje en Zusje
 17. Jaap en de Bonenstaak
 18. Aladin en de Wonderlamp

Sprookjes Anna Serie

1. Sprookjes Anna speelt Roodkapje (november 2002 en januari 2005)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gemaakt borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Roodkapje, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Wie wil roodkapje zijn? Of grootmoeder. Zelf de wolf spelen is natuurlijk ook erg spannend! Een voorstelling met pianomuziek en liedjes.

2. Sprookjes Anna speelt De gelaarsde Kat (januari 2003)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gemaakt borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. De gelaarsde Kat, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Wie wil de gelaarsde kat spelen of de tovenaar die zich in een leeuw en een muis omtovert? Ook hier ontbreken de liedjes en de piano niet.

3. Sprookjes Anna speelt Doornroosje (februari-maart 2003)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gemaakt borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Doornroosje, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Een prachtig spinnewiel, een baby en 12 feeën. Vooral bij dat laatste kan Anna onmogelijk zonder de hulp van de kinderen. Een hele verrassende voorstelling met een super wenteltrap!

4. Sprookjes Anna speelt Tafeltje Dekje (mei-juli 2003)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gemaakt borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Tafeltje Dekje, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Tja en dan moet Anna echt aan het toveren gaan in deze voorstelling. Zou het lukken? Als het voltallig publiek mee wil werken lukt het vast!

5. Sprookjes Anna speelt Assepoester (september-november 2003)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gemaakt borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Assepoester, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Wie wil een stiefzuster zijn? Of misschien Assepoester als petemoei haar baljurk tovert? En de prins die het glazen muiltje laat passen? In het Kamertheater krijgen de kinderen de mogelijkheid om zelf mee te spelen. Met muziek uit Het Carnaval van de Dieren van Saint Saëns.

6. Sprookjes Anna speelt Hans en Grietje (november-december 2003)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gedronken borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Hans en Grietje, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Wie wil Hans zijn? Of misschien Grietje die de heks in de oven duwt? En het koekhuisje, daar kun je echt van snoepen! In het Kamertheater krijgen de kinderen de mogelijkheid om zelf mee te spelen. Met muziek uit Het Carnaval van de Dieren van Saint Saëns.

7. Sprookjes Anna speelt Vrouw Holle (januari-maart 2004)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gedronken borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Vrouw Holle, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Wie wil Mira, het lieve meisje spelen? Of misschien de luie Kira? En als je het kussen van Vrouw Holle opschudt, begint het te sneeuwen in de wereld!! In het Kamertheater krijgen de kinderen de mogelijkheid om zelf mee te spelen. Met muziek uit Het Carnaval van de Dieren van Saint Saëns en De Schilderijen Tentoonstelling van Mussorgski.

8. Sprookjes Anna speelt De Wolf en de zeven Geitjes (maart-augustus 2004)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gemaakt borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. De Wolf en de Zeven Geitjes, het klassieke sprookje vertelt en speelt Anna met hulp van de kinderen. Wie wil de Wolf zijn? Of misschien het geitje dat zich in de klok verstopt? Is die witte poot van moeder geit of van de wolf? In het Kamertheater krijgen de kinderen de mogelijkheid om zelf mee te spelen. Met muziek van Het Carnaval van de Dieren van Saint Saëns.

9. Sprookjes Anna speelt Sneeuwwitje (mei-september 2004)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gedronken borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Sneeuwwitje, wie kent het niet? Anna vertelt en speelt het sprookje van de gebroeders Grimm met hulp van de kinderen.Wie wil de toverspiegel zijn, Sneeuwwitje of één van de zeven dwergen? In het Kamertheater krijgen de kinderen de mogelijkheid om zelf mee te spelen. Een spannende en vrolijke voorstelling met liedjes uit de bekende tekenfilm.

10. Sprookjes Anna speelt Eén Oogje, Twee Oogje, Drie Oogje (september 2004). Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gedronken borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. 1 Oogje, 2 Oogje, 3 Oogje. Een heel bijzonder sprookje van de gebroeders Grimm. Anna vertelt en speelt het verhaal met hulp van de kinderen.Wie wil 2 oogje zijn, of het geitje of misschien wel helpen met toveren? In het Kamertheater krijgen de kinderen de mogelijkheid om zelf mee te spelen. Een spannende en vrolijke voorstelling.

11. Sprookjes Anna speelt Repelsteeltje (november 2004)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gedronken borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Repelsteeltje, het spannende sprookje over de dwerg en het meisje dat van stro goud moet spinnen. Anna vertelt en speelt het verhaal met hulp van de kinderen.Wie wil Repelsteeltje zijn? Of de koning? En is er misschien iemand die de naam van dat mannetje kan raden? Een spannende voorstelling met bladeren en kastanjes uit het echte bos.

12. Sprookjes Anna speelt Rapunzel (maart 2005)
Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gedronken borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Rapunzel, wie kent het verhaal over het meisje met de meters lange haren? Anna vertelt en speelt het verhaal met hulp van de kinderen. Wie wil in die lange vlecht klimmen? Als heks of als prins? In het Kamertheater krijgen de kinderen de mogelijkheid om zelf mee te spelen. Een mooie en spannende voorstelling.

13. Zwaan kleef Aan

14. De Kikkerkoning

15. Het dappere Kleermakertje

16. Broertje en Zusje

17. Jaap en de Bonenstaak

17. Jaap en de Bonenstaak