De Vrouw en de Haan

 

Muzikaal verteltheater met bijzondere gasten.

Onder de titel “De Vrouw en de Haan” vertellen en spelen theatermaker Manja Bedner en pianist/componist Ilan Bedner tweemaandelijks een verhaal, uitgekozen door een interessante gast. Ilan en Manja brengen het verhaal op geheel eigen wijze in een theatervoorstelling, waarin vertelling en muziek elkaar aanvullen, afwisselen en versterken. Na de pauze vertelt de gast in een vraaggesprek over haar/zijn keuze voor dit verhaal en over zijn/haar werk. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om deel te nemen in het gesprek.

 

De Vrouw en de Haan “Burgervader”

Muzikaal verteltheater met als gast: burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve

20 januari om 20:15 uur

entree: €15,- p.p. (incl. drankje)

reserveren is noodzakelijk klik op link of bel 0575-760030

Onder de titel “De Vrouw en de Haan” vertellen en spelen theatermaker Manja Bedner en pianist/componist Ilan Bedner tweemaandelijks een verhaal van een interessante gast in het Kamertheater. In januari is burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve te gast. Hij heeft een verhaal uitgekozen dat te maken heeft met zijn werk. Ilan en Manja brengen het verhaal op geheel eigen wijze in een theatervoorstelling, waarin vertelling en muziek elkaar aanvullen, afwisselen en versterken. Na de pauze vertelt Sebastiaan van ‘t Erve in een vraaggesprek over zijn keuze voor dit verhaal en over zijn werk als burgemeester. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om deel te nemen in het gesprek.

De Vrouw en de Haan “Verlangen naar een ander Leven”

Muzikaal verteltheater met als gast: dichter Eke Mannink

18 november om 20:15 uur

entree: €15,- p.p. (incl. drankje)

reserveren is noodzakelijk klik op link of bel 0575-760030

 

 

Onder de titel “De Vrouw en de Haan” vertellen en spelen theatermaker Manja Bedner en pianist/componist Ilan Bedner tweemaandelijks een verhaal van een interessante gast in het Kamertheater. In november is schrijfster/dichter Eke Mannink te gast. Zij heeft een verhaal uitgekozen dat gaat over het verlangen naar een ander leven. Ilan en Manja brengen het verhaal op geheel eigen wijze in een theatervoorstelling, waarin vertelling en muziek elkaar aanvullen, afwisselen en versterken. Na de pauze vertelt Eke in een vraaggesprek over haar keuze voor dit verhaal en over haar werk als schrijfster en dichter. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om deel te nemen in het gesprek.

De Magie van de Rivier

 

In het kader van de IJsselbiënale 2017 was er in de zomer in het Kamertheater een expositie van foto’s gemaakt bij de IJssel van fotograaf Vincent Tollenaar. Het werk van Vincent sluit naadloos aan bij de sfeer en het gedachtegoed van het Kamertheater. De beelden in deze expositie vingen magische momenten bij de IJssel.

In september 2017 werd de tentoonstelling afgesloten met een muziektheatervoorstelling in het format van “De Vrouw en de Haan” Een voorstelling over de zichtbare en onzichtbare krachten van de rivier. Actrice/vertelster Manja Bedner bracht “Het verhaal van de Rivier” samen met de levendige piano-improvisaties van pianist/componist Ilan Bedner en de beelden van Vincent Tollenaar. Het was een avond om je mee te laten drijven op de golven van de rivier en de fluisteringen van het water.

De Schone Schijn

 

José Reezigt, de Almense diva van Podiumjurken was in maart 2017 onze gast. Pas kort daarvoor mocht Manja voor het eerst een blik werpen op haar prachtige verzameling jurken. Een bron aan inspiratie voor een theatermaker en een feest om daarin te mogen rondzwieren! José had voor deze avond het verhaal “De Ware Bruid” uitgekozen waarin een aantal van haar mooie jurken ten tonele verschenen. Een lust voor het oog! Samen met Manja’s begaafde neef Ilan Bedner, die het verhaal van prachtige piano improvisaties voorzag toverde zij een waar sprookje op het toneel. Na de voorstelling was er een leuk gesprek met José over haar fascinatie voor mooie jurken en de symbolische betekenis van deze schone schijn in verhalen. Of is het werkelijkheid?

 

 

De Kracht van Compassie

 

Gerthe Lamers van het “Handvest voor Compassie” van Nederland was op 21 januari te gast bij “De Vrouw en de Haan”. Zij had het sprookje “De Gelukkige Prins” van Oscar Wilde uitgekozen waarin compassie een centrale rol speelt. Gerthe ziet compassie en empathie als dragende krachten die de diversiteit in onze samenleving kunnen waarborgen. In deze voorstelling komen de kracht van compassie in sprookjes en de betekenis daarvan op speelse wijze bij elkaar. Na de voorstelling was er een boeiend nagesprek met Gerthe Lamers over haar werk, de betekenis van dit sprookje en de rol van compassie daarin.

De Magie van Glas

 

Glas en licht kunstenares Hermine van der Does was in november 2016 te gast bij “De Vrouw en de Haan”. Hermine had het Noorse sprookje “De Prinses op de Glazen Berg” uitgekozen. Tijdens de voorstelling stond een kunstwerk van haar op het toneel. Een glazen kamerscherm, dat was opgenomen in de vertelling. Haar fascinatie voor glas en de symbolische rol daarvan in sprookjes kwamen in dit programma op speelse wijze bij elkaar. Na de voorstelling was er een levendig nagesprek. Van der Does schreef over deze avond op facebook: “Het was een buitengewone en verrassende avond en een bijzondere ervaring voor mij.”